Hjemme hos os har vi drukket pulverkaffe i årevis, selvom vi begge to synes at espressomaskine kaffe smager væsentligt bedre end pulverkaffe.
Alligevel har vi ikke anskaffet os en espressomaskine, da vi ikke synes vi har plads til den og vi også er lidt bange for at skulle gå og holde den ren.
Stor var vores lykke derfor da vi fandt ud af hvordan vi kunne lave cafe latte uden andet udstyr end vores elkedel og mikroovnen.
Det er pærelet
1) Start med at koge noget vand og lave en kop pulverkaffe ligesom du plejer at gøre det. Sørg for der er god plads i koppen til masser af det lækre mælkeskum (for det er jo derfor du vil lave cafe latte og ikke bare hælde mælk i kaffen).
2) Hæld en god sjat mælk i en beholder som du kan ryste godt og som kan tåle at komme i mikroovnen.
3) Ryst beholderen med mælk godt og grundigt i mindst 30 sekunder.
4) Tag låget af beholderen med mælk og varm den i mikroovnen (hold øje med mælken så den ikke koger over. I vores mikroovn varmer vi mælken i 30 sekunder).
5) Hæld forsigtigt mælken ned i kaffekoppen. Brug et passende køkkenredskab til at sikre dig at skummen først kommer ned i koppen til sidst, efter den flydende mælk.
6) Skrab alt mælkeskummen ned i koppen.
7) Læn dig tilbage og nyd din cafe latte med masser af lækkert mælkeskum!
PS: Hvis du ikke bryder dig om pulverkaffe, så kan du selvfølgelig også bruge kaffe fra en ganske almindelig kaffemaskine.
5 replies on “Cafe latte uden espressomaskine (en nem og hurtig opskrift med pulverkaffe)”
Hej Mads – jeg laver næsten samme trick med pulverkaffe. Ligesom dig vil jeg gerne have en stor espressomaskine, men alt det med rengøring og vedligehold af sådan en fætter er ikke lige mig. I stedet laver jeg en kop pulverkaffe i et højt glas, lader der være plads til mælken/skummet og i stedet for at bruge en beholder, dejsskraber og mikroovn, bruger jeg et mindre glas og sådan en lillle mælkepisker. Jeg hælder lidt mælk i kaffen (ca. halvdelen af den plads der er tilbage i glasset), så pisker jeg lidt mælk i det lille glas og hælder over i høje glas. Her drysser jeg nogle gange lidt kakao eller lakrids granulat over. Fordelen ved denne metode for mig er, at kaffens temperatur er drikkeklar med det samme og når jeg er færdig med at piske mælken, så hælder jeg det resterende meget varme vand fra elkedlen over piskeren mens den lige snurrer og det lille glas ryger i opvaskemaskinen. Det giver minimal håndtering rengøring bagefter – jeg har ikke en mælkebeholder og en dejskraber, der skal i vaskemaskinen bagefter, og som skal tages ud igen senere på aftenen for at blive vasket op, når man lige skal have en kop mere. Enhver barista vil nok ryste opgivende på hovedet, men instant coffee og en mælkepisker fungerer super fint for mig 🙂
Smart. Vi prøvede det samme trick med en mælkeskummer fra Tiger, men det virkede ikke så godt som tricket med beholder, dejskraber og mikroovn. Måske fordi det var en ussel mælkeskummer fra Tiger?
Tusind tak for opskriften fandt endelig en hvor jeg fik godt skum .. Jeg brugte mini mælk og shakede 50 Sek og gav det 45 sek i mikro
Du har redet min kaffe ?forsøren det virker da bare !
Jeg var bange for jeg skulle bruge flere 1000kr på en maskine.. men nu ! Ved jeg da ikke hvad jeg skal bruge den til ?
Er ivrig bruger af min stavblender til morgen smoothies mm. Varmer mælk op til kogepunktet i en almindelig kasserolle , derefter hældes mælken i blenderglasset og mælken turboblendes i nogle sekunder og fyldes derefter i mit kaffeglas med god stempelkaffe . En ren nydelse ?